اثرات سودمند مصرف چاي بر روي سلامت انسان در چندين پژوهش مختلف به اثبات رسيده است.
در يك مقاله جديد با ارائه نتيجه مشترك اين تحقيقات تاكيد شد كه چاي سبز حاوي مادهاي به نام پلي فنول است. اين ماده خواص آنتي اكسيداني دارد كه ميتواند در پيشگيري از سرطان مفيد باشد. هرچند كه تحقيقات در اين زمينه هم چنان ادامه دارد. همچنين در برخي ديگر از مطالعات نشان داده شده است كه پلي فنول با بهبود متابوليسم چربي ميتواند تحمل بدن را در برابر ورزش كردن افزايش دهد. اما از سوي ديگر محققان توصيه ميكنند؛ اگر كسي بخواهد با هدف پيشگيري از سرطان از غلظت بالاي چاي استفاده كند حتما بايد پيش از اقدام با پزشك متخصص مشورت نمايد. گروهي ديگر از بررسيها نشان ميدهد كه هضم مقادير زياد چاي ممكن است منجر به بروز مشكلات تغذيهاي و ديگر ناراحتيهاي احتمالي شود كه علت آن فعاليتهاي پيوندي قوي در پلي فنولها و كافئين چاي است هرچند كه هنوز هيچ اطلاعات به ثبت رسيده و مدرك مستدل درباره اثرات زيانبار مصرف چاي وجود ندارد.
به گزارش ايسنا، در چندين پژوهش مختلف برخي از مزاياي مصرف اين نوشيدني به طور آشكار مطرح شده است. براي مثال نتايج يك تحقيق كه در مجله پزشكي BMC منتشر شده، عصاره چاي به درمان پوست آسيب ديده در بيماران سرطاني كمك ميكند. عصاره چاي در واقع روش درماني موثر براي بيماراني است كه در پي پرتودرماني براي معالجه سرطان پوست بدنشان آسيب ميبيند.
محققان دريافتهاند كه اين تاثير شفابخش نتيجه خواص ضد التهابي چاي است. بعلاوه عصاره چاي طول دوره آسيبهاي پوستي ناشي از پرتودرماني در اين بيماران را كوتاه ميكند. بر اساس اين گزارش؛ مصرف چاي سبز هم چنين خطر بروز بيماري قلبي را كاهش ميدهد.
شواهد علمي قابل توجه و كافي حاكيست؛ چاي سبز فاكتورهاي خطرزاي بروز امراض قلبي را كاهش ميدهد. مصرف چاي سبز عملكرد سلولهاي ديواره دستگاه گردش خون را به سرعت بهبود ميبخشد. عدم عملكرد صحيح اين سلولها يكي از فاكتورهاي مهم بروز تصلب شرائين است. بعلاوه مصرف يك فنجان چاي سبز ميتواند باكتريها را از بين ببرد.
بر اساس اين گزارش، يك فنجان چاي سبز حاوي 200 ميلي گرم «كاتچين» است. نقش بيولوژيك اين ماده در فعاليتهاي آنتي اكسيداني اساسا شناخته شده است. محققان قرنها است كه به تاثير عصاره چاي سبز در حفظ بهداشت دهان پي بردهاند و اين امر سرنخ مهمي را درباره خواص ضد باكتريال چاي سبز در اختيار محققان قرار داده است. هم اكنون محققان انستيتو ملي شيمي در اسلواني اطمينان دارند كه كاتچين موجود در چاي سبز خاصيت ضد باكتريايي دارد.
به گزارش ايسنا، بخش عمدهاي از مطالعات علمي در سالهاي اخير بر مزاياي بالقوه اين نوشيدني سنتي براي سلامت انسان بويژه در زمينه كاهش وزن، سلامت قلب و پيشگيري از سرطان تاكيد دارد.
به گزارش ايسنا، در چندين پژوهش مختلف برخي از مزاياي مصرف اين نوشيدني به طور آشكار مطرح شده است. براي مثال نتايج يك تحقيق كه در مجله پزشكي BMC منتشر شده، عصاره چاي به درمان پوست آسيب ديده در بيماران سرطاني كمك ميكند. عصاره چاي در واقع روش درماني موثر براي بيماراني است كه در پي پرتودرماني براي معالجه سرطان پوست بدنشان آسيب ميبيند.
محققان دريافتهاند كه اين تاثير شفابخش نتيجه خواص ضد التهابي چاي است. بعلاوه عصاره چاي طول دوره آسيبهاي پوستي ناشي از پرتودرماني در اين بيماران را كوتاه ميكند. بر اساس اين گزارش؛ مصرف چاي سبز هم چنين خطر بروز بيماري قلبي را كاهش ميدهد.
شواهد علمي قابل توجه و كافي حاكيست؛ چاي سبز فاكتورهاي خطرزاي بروز امراض قلبي را كاهش ميدهد. مصرف چاي سبز عملكرد سلولهاي ديواره دستگاه گردش خون را به سرعت بهبود ميبخشد. عدم عملكرد صحيح اين سلولها يكي از فاكتورهاي مهم بروز تصلب شرائين است. بعلاوه مصرف يك فنجان چاي سبز ميتواند باكتريها را از بين ببرد.
بر اساس اين گزارش، يك فنجان چاي سبز حاوي 200 ميلي گرم «كاتچين» است. نقش بيولوژيك اين ماده در فعاليتهاي آنتي اكسيداني اساسا شناخته شده است. محققان قرنها است كه به تاثير عصاره چاي سبز در حفظ بهداشت دهان پي بردهاند و اين امر سرنخ مهمي را درباره خواص ضد باكتريال چاي سبز در اختيار محققان قرار داده است. هم اكنون محققان انستيتو ملي شيمي در اسلواني اطمينان دارند كه كاتچين موجود در چاي سبز خاصيت ضد باكتريايي دارد.
به گزارش ايسنا، بخش عمدهاي از مطالعات علمي در سالهاي اخير بر مزاياي بالقوه اين نوشيدني سنتي براي سلامت انسان بويژه در زمينه كاهش وزن، سلامت قلب و پيشگيري از سرطان تاكيد دارد.
|