يك متخصص تغذيه گفت: مصرف جعفري به دليل داشتن آهن و ويتامين C براي درمان كمخوني بسيار مؤثر است.
مرتضی صفوی گفت : جعفري سرشار از ويتامين C است و آهن، ويتامين D، A، فسفر، پتاسيم، يد، كلسيم در آن وجود دارد به طوري كه اصطلاحا " جعفري را يك گياه گرم و خشك نام ميبرند.
وي گفت: جعفري به دليل عطر و طعم مطلوبي كه دارد در غذاها به عنوان چاشني استفاده ميشود و توصيه ميشود به دليل خواص زيادي كه دارد از آن در سبزيخوردن نيز استفاده شود از همه قسمتهاي جعفري ميتوان استفاده كرد.
جعفري يك ويتامين محلول در آب است كه بر اثر پختن معمولي ويتامين C آن وارد آب غذا ميشود. اين متخصص تغذيه اضافه كرد: جعفري حالت تحريك كننده اشتها است و خوردن چاي جعفري به هضم غذا كمك ميكند.
وي افزود: جعفري صفرابر، بادشكن، ادرار آور، در تنظيم سيكل قاعدگي و دفع سنگ كليه و مثانه موثر و تب بر است و به عنوان يك مسكن قوي عمل ميكنند و در ناراحتيهاي ريوي و بواسير بسيار موثر است.
صفوي گفت:جعفري به دليل داشتن آهن و ويتامين C براي درمان كمخوني ميتوان استفاده كرد و اگر يك قاشق سوپخوري برگ خورد شده جعفري و يك قاشق مرباخوري از تخم جعفري را در نيم ليتر آب بجوشانيد و جوشانده آن را مصرف كنند ادرار آور است كه براي درمان بيماريهايكليه بسيار موثر است.
اين متخصص تغذيه افزود: جعفري باعث كاهش بوي بد دهان ميشود بوي بد دهان ناشي از خستگي روزانه و نخوردن غذا است كه اگر برگ جعفري را به صورت آدامس جويده شود بوي بد دهان را از بين ميبرد و استفاده سيب بعد از آن ميتواند براي درمان بوي دهان بسيار موثر باشد.
صفوي گفت: براي از بين بردن جوشهاي صورت، لكهاي صورت و روشنشدن پوست ميتوان از دمكرده جعفري استفاده كرد و براي درمان خونمردگيها، له شدگيها و بهبود عضو آسيبديده از جعفري استفاده ميكنند.
|