۱۳۸۸ اردیبهشت ۱, سه‌شنبه

فواید دارویی ترخون


ترخون يكي از گياهاني است كه اغلب براي طعم دادن به غذاهاي مختلف استفاده مي شود. اما آيا مي دانستيد علاوه بر آن افزودن اين گياه به مواد غذايي فوايد دارويي نيز دارد؟ به گزارش «eatwell» خواص و فوايد اين گياه عبارت است از:

١ -گياهي اشتهاآور است.

٢ -مصرف اين گياه درد معده را برطرف مي كند.

٣ -ريشه اين گياه كه خاصيت مسكن دارد، به عنوان تسكين دهنده درد دندان به كار برده مي شود. كمي ترخون خشك يا تازه بجويد و براي مدتي روي دندان موردنظر قرار دهيد تا قسمت موردنظر بي حس شود.

٤ -از سبزي ترخون براي رفع خستگي استفاده مي شود.

٥ -ترخون براي افراد مبتلا به فشار خون بالا،مفيد است.

٦ -ترخون به توليد صفرا كه در هضم غذا موثر است كمك مي كند و روند از بين بردن سموم بدن را سرعت مي بخشد. ترخون براي سوءهاضمه مفيد است براي اين منظور مقداري از برگ هاي خشك اين گياه را با كمي سركه سيب مخلوط كنيد و بگذاريد به مدت ٧ ساعت بماند . سپس از صافي بگذرانيد و مايع صاف شده را در يك شيشه در بسته قرار دهيد. قبل از هر وعده غذايي، يك قاشق غذاخوري از اين مايع را مصرف كنيد تا به رفع سوءهاضمه شما كمك كند.

٧ -براي از بين بردن كرم هاي روده، مقدار كمي آب جوش روي ٢٨ گرم برگ ترخون بريزيد و بگذاريد به مدت ١٠ دقيقه خيس بخورد. سپس صاف كنيد و هر روز صبح ٢ فنجان مصرف كنيد و بقيه را در يخچال قرار دهيد.

٨ -ترخون خواب آور است، مصرف روزي حداقل يك فنجان چاي ترخون آرام بخش است.