۱۳۸۸ اردیبهشت ۲۰, یکشنبه

آیا میدانید تربچه این سبزی زیبا ، چه خواصی دارد ؟


سفره ايراني با سبزي‌خوردن باصفا مي‌شود، بخصوص وقتي به تربچه‌هاي قرمز مزين شود.

هيچ مي‌دانستيد اين سبزي زيبا چه خواص درماني دارد؟ تربچه از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و از زمان‌هاي بسيار قديم براي درمان بسياري از بيماري‌ها به كار مي‌رفته است.

تربچه داراي كمي مواد قندي، نشاسته، مواد چرب، اسيد فسفريك، هيدروكربنه و مواد ازته و مقدار مناسبي ويتامين B و كاروتن است. آب تربچه اگر به طور عادي مصرف شود، خاصيت پاك‌كنندگي و نرم‌سازي بدن بخصوص در مخاط‌هاي بيني، سلول‌ها، مجاري معده، كيسه صفرا، كبد، روده‌ها، كليه و ريه‌ها را دارد و براي معالجه روماتيسم موثر است.
آب تربچه را بايد با ساير آب ميوه‌جات و سبزي‌ها توام كرد، چون خالص آن طعم تندي دارد. جهت مصرف و آبگيري تربچه‌هاي قرمز تازه و جوانه‌هاي سبز همراه با برگ انتخاب شود.

ترب براي دفع سنگ‌هاي صفراوي مفيد است و ترب در بعضي از اشخاص توليد گاز و آروغ مي‌كند و تخم آن نفخ را از بين مي‌برد. براي درمان نقرس و روماتيسم مفيد است و برگ آن اگر با غذا خورده شود به هضم غذا كمك مي‌كند.

آب برگ تربچه براي تقويت چشم مفيد است و ترب سياه، يرقان را درمان مي‌كند.

در گذشته هنگام مسموميت غذايي مقداري تخم ترب را همراه با سكنجبين به بيمار مي‌دادند كه موجب پاكي معده و درمان مسموميت مي‌شد.

تخم ترب همچنين اشتهاآور و ضديبوست است.
جام جم