۱۳۸۸ اردیبهشت ۲۹, سه‌شنبه

مردم ايران نصف ميانگين جهاني ميوه و سبزي مي‌خورند

مرتضي صفوي متخصص تغذيه گفت: در سازمان بهداشت جهاني ، 400 گرم روزانه هر فرد نياز به ميوه و سبزي دارد كه مردم ايران نصف ميانگين جهاني ميوه و سبزي مصرف مي‌كنند.

يك متخصص تغذيه در گفتگو با فارس افزود: هر فرد بايد در روز 400‌گرم ميوه و سبزي مصرف كند كه هر فرد ايراني نصف اين مقدار را مصرف مي‌كند.


وي گفت: قبل از مصرف، سبزي و ميوه بايد توسط مايع ظرفشويي شسته شود و با چند قطره پركلرين ضدعفوني شود تا تخم‌هاي انگل آن از بين برود. گوجه ‌سبز ، ‌آلو ، توت‌فرنگي و ميوه‌هايي كه با پوست بايد خورده شود، بايد كاملا ضدعفوني شود.

صفوي افزود: سبزي‌ها و ميوه‌ها، محتوي نوعي مواد سلولزي هستند كه فيبر ناميده مي‌شوند. امروزه تمامي محققان علوم تغذيه و پزشكي به اين نتيجه رسيده‌اند كه مصرف ميوه‌ها و سبزي‌ها موجب كاهش بروز سرطان روده بزرگ مي‌شود.
بدين ترتيب كه مواد فيبري با تسريع حركت غذا در دستگاه گوارش، سرعت تخليه روده را افزايش مي‌دهند كه اين امر موجب كاهش تماس مواد سرطان‌زا با ديواره روده مي‌شود. هر فرد روزانه 25 تا 40 گرم فيبر نياز دارد.