۱۳۸۸ فروردین ۳۱, دوشنبه

سيستم ايمني بدن افراد بعد از طلاق افت پيدا مي‌كند بطوریكه مداوم دچار بيماري‌هاي مختلف مي‌شوند

يك كارشناس ارشد روان‌شناسي‌ گفت: سيستم ايمني بدن افراد بعد از طلاق افت پيدا مي‌كند به‌ طور كه مداوم دچار بيماري‌هاي مختلف مي‌شوند.
سيدجواد آرامي در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، اظهار داشت: عدم شناخت افراد از يكديگر از عوامل مهم جدايي است و در اكثر موارد طرفين زماني كه وارد زندگي مشترك مي‌شوند از يكديگر هيچ شناختي ندارند و اين عدم شناخت اختلافات زيادي را ايجاد مي‌كند.

وي افزود: بعضي از افراد براي برطرف كردن نياز مالي خود با فردي ازدواج مي‌كنند كه از لحاظ اقتصادي در وضعيت مناسبي باشد و مسلماً چنين انتخابي مناسب نيست و در نهايت به جدايي ختم خواهد شد.
‌آرامي ادامه داد: توجه به جاذبه‌هاي ظاهري يك فرد از عواملي است كه در زندگي تأثير دارد اما نمي‌تواند تعيين كننده اهداف زندگي سالم باشد؛ بنابراين زوجين نبايد اين عامل را در رأس معيارهاي خود قرار دهند.
اين روان‌شناس گفت: عدم هماهنگي‌ تحصيلي، عدم يكسان بودن موضوع اقتصادي از ديگر عوامل جدايي است.
وي در خصوص مشكلات بعد از طلاق براي زنان تصريح كرد: زنان بعد از طلاق امكان پذيرش اجتماعي كم‌تري در جامعه پيدا مي‌كنند و مشكلات عاطفي مادر همچنان بعد از طلاق رسمي هم ادامه خواهد داشت.
آرامي بيان داشت: اگر كودكان بعد از جدايي پدر و مادر خود يك منبع عاطفي مناسب داشته باشند آسيب كم‌تري از اين جدايي خواهند ديد.
وي افزود: خانواده‌هايي كه در كنار يكديگر زندگي مي‌كنند اما از نظر عاطفي از يكديگر جدا شده‌اند و يا همواره با هم درگيري دارند چنين خانواده‌اي تأثير سوء بيش‌تري بر كودكان دارند و نسبت به خانواده‌اي كه از يكديگر طلاق گرفته‌اند آسيب بيش‌تري به بچه‌ها وارد مي‌كنند.
وي گفت: اگر حضانت كودك بر مادر باشد و مادر از نظر مالي تأمين نباشد آسيب زيادي به كودك وارد شده و دچار افت تحصيلي مي‌شود و گرايش زيادي به سمت رفتاهاي ضداجتماعي پيدا مي‌كند.
آرامي ادامه داد: نهاد خانواده يك نهاد مقدس است و ازدواج نيز امري مقدس است و علاوه بر برطرف كردن نياز جنسي نيازهاي عاطفي و اجتماعي فرد را تأمين مي‌كند.
وي اظهار داشت: جدايي در عملكرد اجتماعي افراد تأثيرگذار است و افزايش طلاق در جامعه آسيب اجتماعي بيش‌تري را به جامعه وارد خواهد كرد.
اين روان‌شناس عنوان كرد: اگر كودكان در زمان جدايي خانواده در پايان دوران نوجواني باشند احتمال آسيب‌پذيري آن‌ها كم‌تر خواهد بود به دليل آن‌كه شخصيت كودكان در دوران نوجواني شكل گرفته است.
وي ادامه داد: اگر طلاق در سنين پائين‌تري اتفاق بيفتد احتمال آسيب‌ديدگي آن‌ها بيش‌تر خواهد شد.
آرامي خاطرنشان كرد: كودكان با از دست دادن الگو در پي پيدا كردن الگوي ديگر براي خود هستند و امكان يافتن الگوي نامناسب نيز براي آنان وجود دارد و در اين زمينه احتمال آسيب‌ ديدن براي جنس مؤنث بيش‌تر است.