مدير كل امور فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: آموزش مهارتهاي زندگي ميتواند بر آسيبهاي اجتماعي و پيشگيري از اعتياد مؤثر باشد.
هومان نارنجيها در ميزگرد پژوهشي وضعيت پيشگيري از سوء مصرف مواد مخدر در كشور كه با حضور جمعي از پژوهشگران و فعالان حوزه مواد مخدر و اعتياد برگزار شد، اظهار داشت: اين تصور غلط كه ترياك افزايش دهنده قواي جنسي، تنظيم كننده فشار خون يا كاهش دهنده قند خون است، كاملاً غلط است.
مدير كل امور فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بعضي از موضوعات مثل مهارتهاي زندگي ميتواند بر آسيبهاي اجتماعي و پيشگيري از اعتياد موثر باشد. 3 موضوع ساختار مناسب، محتواي مناسب و عمليات در پيشگيري بسيار مؤثر است و چندين سال پيش برنامه راهبردي وجود داشته ولي انطباقي در اين برنامهها وجود ندارد.
مدير كل امور فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اطلاعرساني دقيق و كامل به نوجوانان و جوانان درباره اثرات خطرناك و زودهنگام مواد مخدر ستاد مبارزه با مواد مخدر مدارس را بهترين مكان براي ارائه آموزشهاي دقيق پيشگيرانه از اعتياد ميداند.
نارنجيها افزود: ناآشنايي خانوادهها با مكانيسمهاي كسب مهارت، تعليم و تربيت زمينهساز گسترش ابتلاي فرزندان به ناهنجاريهاي اجتماعي است.
والدين عليرغم گرفتاريهاي روزافزون بايد براي جلوگيري از لغزش و ابتلاي فرزندان خود توانمند باشند. وي ادامه داد: پدران و مادران بايد زمينههاي ناهنجاريهاي اجتماعي ناشي از مواد مخدر را بشناسند و براي مقابله با آن به كسب مهارت بپردازند.
مديركل امور فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: به كودكان و نوجوانان كشورمان مهارت «نه گفتن» به عنوان معياري اصلي در پيشگيري از ابتلا به اعتياد به خوبي آموزش داده نشده است.
نارنجيها اضافه كرد: مهارتهاي زندگي را بايد به دانشآموزان مقطع دبستاني سپس راهنماييها و بعد از آن براي دبيرستانيها آموزش داده شود. رفتارهاي پرخطر، نگرش به اعتياد و مهارتهاي زندگي مهمترين مسائلي است كه بايد به آن توجه داشته باشيم.
|