نخود فرنگي به دليل آن که مواد مغذي موجود در آن سلولهاي توليد کننده انرژي و سيستمهاي بدن را حمايت ميکند، براي رفع خستگي مهم است.
نخودفرنگي از محدود حبوباتي است که هم بصورت پخته و خام، جزء سبزيجات تازه محسوب ميشود. اگرچه، تنها 5 درصد از نخود بصورت خام عرضه ميشوند، اما باقي آنها يخزده و يا کنسرو شده است. نخود يخزده به اين دليل که طعم خود را حفظ کرده و سديم کمتري دارد، ترجيح داده ميشود.
نخودفرنگي حاوي موادي است که براي سلامت استخوان مناسب است. اين سبزي منبع غني از ويتامين K1 و استئوکلسين (Osteocalcin) که اصليترين پروتئين در استخوان است را فعال ميسازد.
استئوکلسين مولکولهاي کلسيم درون استخوان را جذب مينمايد. بنابراين بدون ويتامين K1 به اندازه کافي، ميزان استئوکلسين کافي نميباشد و معدني شدن استخوان صورت نميگيرد.
نخود فرنگي منبعي از فوليک اسيد و ويتامين B6 نيز است. اين دو ويتامين در کاهش ساخت هموسستئين که مولکول خطرناکي است کمک ميکنند.
هموسستئين رگهاي خوني را تخريب ميکند و باعث گرفتگي رگها ميشود. بنابراين فوليک اسيد و ويتامينB6 در نخود فرنگي از سلامت سيستم قلبي ـ عروقي حفاظت ميکنند.
نخود فرنگي منبعي خوب از ويتامين B1، B6، B2 و B3 است که همه اين ويتامينها براي سوخت و ساز چربي، پروتئين و کربوهيدرات ضروري هستند. همچنين منبعي غني از آهن و مواد معدني ضروري براي عملکرد طبيعي سلولهاي خوني است که کمبود آنها باعث کم خوني، خستگي و کاهش سيستم ايمني بدن ميشود.
نخود فرنگي منبعي از ويتامين C است که بسياري از سلولهاي توليد کننده انرژي را از تخريب بوسيله راديکالهاي آزاد محافظت مينمايد.
چگونگي انتخاب و نگهداري از نخود فرنگي
سعي کنيد نخود فرنگي انتخابي شما، لطيف و سفت باشد. رنگ آنها بايد سبز و شفاف باشد. از خريد نخود فرنگيهايي که رنگ سبز آنها تيره و يا خيلي روشن باشد و يا زرد رنگ با نقطههايي خاکستري رنگ باشد خودداري نماييد. همچنين نخود فرنگيهايي را که پف کرده، آبکي و کپک زده هستند را نيز خريداري نكنيد.
بهتر است نخود فرنگيها را در فصل مناسب آنها تهيه و مصرف کنيد. در غير اين صورت بايد آنها را سريع فريز کنيد. نخود فرنگي را به صورت شسته نشده و خارج از غلاف درون کيسه بريزيد و در فريزر نگه داريد، در اين حالت نخود فرنگي چندين روز ميتواند سالم باقي بماند.
نخودفرنگي از محدود حبوباتي است که هم بصورت پخته و خام، جزء سبزيجات تازه محسوب ميشود. اگرچه، تنها 5 درصد از نخود بصورت خام عرضه ميشوند، اما باقي آنها يخزده و يا کنسرو شده است. نخود يخزده به اين دليل که طعم خود را حفظ کرده و سديم کمتري دارد، ترجيح داده ميشود.
نخودفرنگي حاوي موادي است که براي سلامت استخوان مناسب است. اين سبزي منبع غني از ويتامين K1 و استئوکلسين (Osteocalcin) که اصليترين پروتئين در استخوان است را فعال ميسازد.
استئوکلسين مولکولهاي کلسيم درون استخوان را جذب مينمايد. بنابراين بدون ويتامين K1 به اندازه کافي، ميزان استئوکلسين کافي نميباشد و معدني شدن استخوان صورت نميگيرد.
نخود فرنگي منبعي از فوليک اسيد و ويتامين B6 نيز است. اين دو ويتامين در کاهش ساخت هموسستئين که مولکول خطرناکي است کمک ميکنند.
هموسستئين رگهاي خوني را تخريب ميکند و باعث گرفتگي رگها ميشود. بنابراين فوليک اسيد و ويتامينB6 در نخود فرنگي از سلامت سيستم قلبي ـ عروقي حفاظت ميکنند.
نخود فرنگي منبعي خوب از ويتامين B1، B6، B2 و B3 است که همه اين ويتامينها براي سوخت و ساز چربي، پروتئين و کربوهيدرات ضروري هستند. همچنين منبعي غني از آهن و مواد معدني ضروري براي عملکرد طبيعي سلولهاي خوني است که کمبود آنها باعث کم خوني، خستگي و کاهش سيستم ايمني بدن ميشود.
نخود فرنگي منبعي از ويتامين C است که بسياري از سلولهاي توليد کننده انرژي را از تخريب بوسيله راديکالهاي آزاد محافظت مينمايد.
چگونگي انتخاب و نگهداري از نخود فرنگي
سعي کنيد نخود فرنگي انتخابي شما، لطيف و سفت باشد. رنگ آنها بايد سبز و شفاف باشد. از خريد نخود فرنگيهايي که رنگ سبز آنها تيره و يا خيلي روشن باشد و يا زرد رنگ با نقطههايي خاکستري رنگ باشد خودداري نماييد. همچنين نخود فرنگيهايي را که پف کرده، آبکي و کپک زده هستند را نيز خريداري نكنيد.
بهتر است نخود فرنگيها را در فصل مناسب آنها تهيه و مصرف کنيد. در غير اين صورت بايد آنها را سريع فريز کنيد. نخود فرنگي را به صورت شسته نشده و خارج از غلاف درون کيسه بريزيد و در فريزر نگه داريد، در اين حالت نخود فرنگي چندين روز ميتواند سالم باقي بماند.
ایسنا
|