وقتي خانه مادربزرگ هايمان ميرويم، عطر چاي دارچين درخانه اش پيچيده است، چون قديميترها بيشتر به خواص درماني خوراكيها توجه ميكردند. پزشكان متخصص تغذيه هم بر خواص دارويي ادويهها و بهويژه دارچين تاكيد دارند.
به گفته آنها يك قاشق چايخوري دارچين، حاوي 28 ميليگرم كلسيم، 1 ميلي گرم آهن و بيشتر از يك گرم فيبر و مقدار زيادي ويتامين هاي C ،K و منگنز است. همچنين مقدار 1.2 گرم كربوهيدرات دارد.
به گفته آنها يك قاشق چايخوري دارچين، حاوي 28 ميليگرم كلسيم، 1 ميلي گرم آهن و بيشتر از يك گرم فيبر و مقدار زيادي ويتامين هاي C ،K و منگنز است. همچنين مقدار 1.2 گرم كربوهيدرات دارد.
براي تهيه دارچين، پوست اين درختچه را جدا كرده و معمولا پودر ميكنند و در غذا يا چاي از آن استفاده ميكنند.دارچين رمز جواني است و مصرف روزانه آن انسان را سالم نگه ميدارد.
دارچين كليهها را گرم ميكند، ضعف كمر و پاها را از بين ميبرد و كم خوني را درمان ميكند.اين ادويه معطر بهترين دارو براي دردهاي عضلاني است. دارچين اثر آرام كننده و شاد كننده دارد و از بسياري از داروهاي آرام بخش بهتر است.
اثر مهم ديگر دارچين پايين آوردن تب است و حتي امروزه دارچين را به صورت قرص و كپسول درآوردهاند كه بهعنوان تب بُر به كار ميرود.
دارچين رگها را باز ميكند و باعث بهبود گردش خون ميشود.يكي از خواص دارچين اين است كه باعث افزايش كارايي هورمون انسولين در بدن ميشود و در نتيجه بدن نياز كمتري به اين هورمون براي كنترل قند خون پيدا ميكند.
بسياري از افراد مبتلا به ديابت گزارش دادهاند كه مصرف يك قاشق چايخوري دارچين در روز تاثير بسيار مثبتي بر قند خونشان داشته است.همچنين برخي تحقيقات نشان دهنده تاثير مثبت دارچين در كاهش فشار خون بوده است.
دارچين خاصيت عجيب ديگري دارد و آن تقويت سيستم ايمني بدن در مقابل بيماري هاست و حتي ميتوان گفت كه اثري مشابه پنيسيلين و آنتي بيوتيك دارد.اگر حس كرديد كه ضعيف شدهايد و ممكن است مريض شويد، چاي دارچيني را فراموش نكنيد و حتي اگر سرما خوردهايد يا ضعف شديد داريد، چاي دارچين بهترين داروست.
دارچين به علت داشتن اسانس و تانن، محرك و قابض است و به عنوان تقويت كننده عمل هضم غذا و جريان گردش خون به كار ميرود و از آن براي رفع سوءهاضمه، بهويژه در مواردي كه با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشكن استفاده ميشود.
همچنين به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومي بدن و انعقاد خون مصرف ميشود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به كار ميرود.
دارچين معده را تميز و آرام و قوي ميكند واز آن براي رفع سوءهاضمه، بويژه در مواردي كه با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشكن استفاده ميشود. بنابراين اگر ناراحتي معده داريد حتما از دارچين استفاده كنيد.دارچين علاوه براين همه خواص، طعم بسيار خوبي نيز دارد. براي اينكه بيشتر از طعم و خاصيت درماني دارچين بهره ببريد،
ميتوانيد موقع دم كردن چاي، مقداري از پوست آن را در داخل قوري بريزيد تا همراه با چاي دم بكشد.
دارچين كوبيده نشده خيلي بهتر از دارچين آسياب شده، عطر خود را حفظ ميكند.از دارچين براي معطر كردن غذاهاي گوشتي هم استفاده ميشود.
جام جم
|