۱۳۸۸ اردیبهشت ۲۶, شنبه

اگر میخواهید گرفتار آب مروارید نشوید اسفناج، كلم بروكلي و قارچ بخورید

يك چشم پزشك، عمده‌ترين علت بروز آب مرواريد در چشم را افت ديد در سنين كهنسالي دانست و افزود: مصرف سيگار و تماس با عوامل مضري نظير اشعه آفتاب و حرارت در بروز آب مرواريد موثر است.
دكتر رضا عظيمي در گفتگو با ايسنا، با بيان اين مطلب اظهار كرد: شايع‌ترين علت اين بيماري چشمي، افزايش سن است و در برخي موارد در اثر تغذيه نامناسب تشديد مي‌شود.عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زنجان، كمبود برخي مشتقات ويتامين آ را كه در اسفناج، كلم بروكلي و برخي از انواع قارچ‌ها وجود دارد، در بروز آب مرواريد موثر عنوان و توصيه كرد: در سنين بالا از اين سه گياه به ميزان بيشتري استفاده شود.

دكتر عظيمي ، با اشاره به اين‌كه مهمترين راه درمان آب مرواريد جراحي است، افزود: عمل آب مرواريد در بيش از90 درصد با موفقيت همراه است.وي شايع‌ترين علامت آب مرواريد را افت ديد دانست و عنوان كرد: در اكثر موارد هر دو چشم با هم اما با شدت متفاوت درگير مي‌شوند.

دكترعظيمي پخش نور و دوبيني را از ديگر علائم آب مرواريد عنوان كرد و گفت: اكثر اوقات به دليل اين‌كه فرد با دو چشم به محيط نگاه مي‌كند، ممكن است متوجه افت ديد نشود و به طور اتفاقي با بستن يك چشم پي به اين موضوع در چشم ديگر ببرد.

اين پزشك متخصص با تاكيد بر مراجعه به چشم پزشك در سن مناسب گفت: مراجعه به‌موقع در اوايل بيماري، كم‌عارضه و حتي بي‌عارضه خواهد بود، اما در صورت عدم پيگيري و توجه به آب مرواريد ممكن است منجر به بروز آب سياه، درد شديد چشمي و حتي نابينايي كامل شود.

عظيمي با بيان اين‌كه عوارض جراحي آب مرواريد تنها در دو درصد بيماران قابل انتظار است، تصريح كرد: عدم رعايت بهداشت، مراجعه ديرهنگام به پزشك، چاقي و مشكلات قلبي در ايجاد عوارض حين يا بعد از جراحي موثر هستند. وي عفونت را از عوارض جراحي آب مرواريد عنوان و افزود: به دليل نبود عروق خوني در چشم، با وارد شدن يك باكتري به آن، عفونت شديد و سختي قابل بروز است. شايع‌ترين عوامل عفوني در اين خصوص، باكتري‌هاي داخل پلك بيمار هستند.

اين چشم پزشك گفت: حدود 60 تا70 درصد جمعيت عادي ممكن است مبتلا به نوعي كدورت لنز چشم باشند، به طوري كه برخي از افراد مي‌توانند بدون نياز به جراحي، همانند مردم عادي زندگي كنند.وي تكنيك‌هاي امروزي جراحي آب مرواريد چشم را بسيار ايمن و در حال پيشرفت ارزيابي و تصريح كرد: برخلاف گذشته، امروزه جراحي آب مرواريد با ايجاد برشي كوچك بدون بخيه و در اكثر موارد بدون نياز به بيهوشي و بستري، به صورت سرپايي قابل انجام است.

كنترل التهابات چشمي، قند و فشار خون، اختلالات متابوليكي، پرهيز از تماس با عوامل مضر، استفاده از عينك‌هاي آفتابي مناسب و به طور كلي داشتن زندگي، تغذيه و خواب متعادل، در پيشگيري از ابتلا و تشديد آب مرواريد موثر است.اين پزشك متخصص، علل بروز آب مرواريد در سنين زير 4، 5 سالگي را به سه دسته تقسيم كرد و گفت: ژنتيك، اختلالات متابوليكي، وارد آمدن برخي ضربه‌ها به چشم و برخي عوامل ناشناخته در ابتلا به اين بيماري در طفوليت موثر است.

اين چشم پزشك رنگ‌هاي خاكستري، قهوه‌اي و سبز را كه در وسط طيف نوري قرار دارند، مناسب‌ترين رنگ براي عينك‌هاي آفتابي دانست و تصريح كرد: اين رنگ‌ها در شدت رنگ‌هاي محيط، تغيير زيادي ايجاد نمي‌كنند.وي افزود: رنگ‌هايي كه به سمت آبي تمايل دارند، اشعه مضر را بيشتر به طرف چشم عبور مي‌دهند. همچنين به دليل گشادتر كردن مردمك چشم، موجب اذيت چشم مي‌شوند. عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زنجان اظهار كرد: به دليل اين‌كه در محيط‌هاي برفي و آبي نور از جهات مختلفي به چشم و پوست وارد مي‌شود، بهتر است از عينك‌هاي آفتابي با سطح وسيع‌تر استفاده شود.

دكتر عظيمي ضمن توصيه به استفاده از عينك‌هاي آفتابي پلاريزه به خصوص در هنگام رانندگي يا محيط‌ هاي آبي گفت: نورهاي پلاريزه موجب انعكاس برخي تصاوير در سطح آب يا شيشه خودرو مي‌شوند كه با استفاده از عينك‌هاي پلاريزه، اين مشكل برطرف مي‌شود.