۱۳۸۸ خرداد ۶, چهارشنبه

سايه آنفلونزآي خوکي بر سر ايران


در حاليکه خبرها از ورود آنفلونزاي خوکي به آسيا حکايت دارند و تا کنون وجود اين بيماري در برخي از کشورهاي آسيايي اعم از کره جنوبي، ژاپن، امارات، هنگ کنگ و کويت تاييد شده است اما مسئولان بهداشتي و درماني ايران همچنان مصرانه به نبود اين بيماري در کشور تاکيد مي کنند.
هفته گذشته به رغم انتشار شايعاتي مبني بر مشاهده يک مورد مشکوک در يکي از شهرهاي شمال شرقي کشور اين خبر به شدت از سوي رييس اداره بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي رد شد و محمد مهدي گويا خطاب به رسانه هايي که اين گونه اخبار را منتشر مي کنند گفت: "اين رسانه ها اطلاعات خود را از کجا مي آورند؟ حداقل منبع آگاه خود را معرفي کنند تا بتوانيم پاسخ دهيم؟ انتشار اينگونه اخبار و اطلاعات جز کاهش اعتماد مردم نسبت به نظام سلامت کشور حاصلي ندارد.
" وي افزود:‌ "در زمان حاضر سازمان بهداشت جهاني به طور روزانه، آخرين اخبار مربوط به ورود بيماري آنفلوآنزاي خوکي به کشورها را اعلام مي کند که بر اساس آخرين گزارش سازمان بهداشت جهاني، کشورهاي يونان و فيليپين از جمله کشورهايي هستند که بيماري آنفلوآنزاي خوکي به تازگي در آنها مشاهده شده است.
گويا همچنين يادآور شد: "بيماري آنفلوآنزاي خوکي يک بيماري به شدت کشنده نيست، مگر آنکه در آينده با تغييراتي در ساختمان ويروسي آن، کشنده بودن بيماري افزايش يابد و آن دسته از افرادي که تاکنون در اثر ابتلاي به بيماري آنفلوآنزاي خوکي جان خود را در جهان از دست داده اند، زمينه بيماري هاي ديگري نظير امراض قلبي و ريوي را داشته اند.
مجلس پيگير موضوع آنفلوآنزاي خوکيدر همين حال دکتر عليرضا مرندي، عضو كميسيون بهداشت و درمان ورود آنفلوآنزاي خوكي را به جهت پروازهايي كه همه روزه در كشور انجام مي‌شود قابل يشگيري به معناي قطعي ندانست و با اعتقاد به اينکه هر لحظه امکان ورود فردي ناقل اين ويروس به ايران وجود دارد، گفت:‌ "بايد با ايجاد تمهيداتي، امكان ورود آن به كشور را به حداقل مي‌رسانيم.
وي با ذكر اين‌كه بنابر گزارش ها آمادگي‌هايي جهت پيشگيري و مقابله با آنفلوآنزاي خوكي طراحي شده است، گفت: "براي پيشگيري و مقابله با اين بيماري دارو ذخيره شده و آموزش‌هايي در اختيار پزشكان و مردم قرار گرفته است.
وزير اسبق بهداشت با تاكيد بر اين مطلب که تاكنون هيچ موردي از آنفلوآنزاي خوكي به مجلس گزارش نشده است، اظهار كرد: "برداشت كلي‌ام اين است كه شايد بيماري آنفلوآنزاي خوكي خفيف‌تر از آنچه تصور مي‌شد مورد توجه قرار گرفته، البته كماكان نگراني‌هايي در خصوص اين بيماري وجود دارد اما ميزان اين نگراني‌ها كاهش يافته است.
نماينده مردم تهران در مجلس با تاكيد بر اين‌كه پيشگيري از آنفلوآنزاي خوكي هشداردهي مستمر ما را مي‌خواهد، اما نبايد با ايجاد ترس و وحشت، زندگي مردم را فلج كنيم، افزود: "بايد شرايط بيماري در كشورهاي ديگر را بررسي كنيم، چراكه ظرف چند ساعت مسافرتي صورت مي‌گيرد و شخصي از مرز عبور مي‌كند و يا اتفاقاتي رخ مي‌دهد كه فردي گرفتار اين بيماري شود.
مرندي در خاتمه در خصوص نصب دستگاه‌هاي حرارتي در فرودگاه‌هاي برخي كشورها نظير امارات اظهار داشت: "اين دستگاه‌ها درجه حرات يا همان تب را نشان مي‌دهد اما امكان دارد فردي ناقل بيماي باشد ولي هنوز تب نكرده باشد، لذا نصب اين دستگاه‌ها هم راه كاملي براي پيشگيري از ورود اين بيماري نيست.
دکتر شاهرخ رامين ديگر عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس نيز با اشاره به مشاهده موارد آنفلوآنزاي خوكي در تركيه و امارات، گفت: "با تمهيدات پيش‌بيني شده، ايران در خصوص آنفلوآنزاي خوكي، نگراني ندارد.
وي ضمن بيان اين‌كه احتمال ورود اين بيماري به كشور صفر نيست، بر لزوم هوشياري و آمادگي سازمان‌هاي مرتبط در اين باره تاكيد كرد و در عين حال گفت: "امروز چند گروه از وزارت بهداشت، گزارش‌هايي به كميسيون بهداشت و درمان ارائه خواهند كرد، اما فكر نمي‌كنم در اين باره موضوعي مطرح شود، اما ظرف چند روز آينده در اين باره گزارشي از وزارت بهداشت خواهيم گرفت.
وي در عين حال تاكيد كرد كه تمهيداتي در فرودگاه‌هاي كشور پيش‌بيني شده است و درصورت مشاهده موارد مشكوك، وزارت بهداشت سريعا وارد عمل شود. مخبرکميسيون بهداشت و درمان در عين حال عدم پرورش خوك به عنوان ميزبان واسط و بالا نبودن شمار توريست‌ در مقايسه با كشورهاي آلوده را از جمله مواردي عنوان كرد كه ايران را نسبت به ساير كشورها در برابر اين بيماري امن‌تر ساخته است.
نام بيماري آنفلوآنزاي خوکي که به بدنبال واکنش هاي اعتراض‌آميز از سوي مردم در نقاط مختلف جهان به آنفلوآنزاي A نوع جديد نغيير نام يافت، از زمان شيوع در سراسر جهان، تاكنون در 48 کشور مشاهده شده است و 12 هزار و 512 نفر را درگير کرده و 86 نفر را به کام مرگ کشيده است.


پایگاه اطلاع رسانی سلامت ایرانیان - معصومه حامدی