۱۳۸۸ اردیبهشت ۸, سه‌شنبه

دانه سويا از بروز سرطان‌هاي شايع در زنان جلوگيري مي‌كند

يك متخصص تغذيه گفت: دانه سويا از بروز سرطان‌هاي شايع در زنان از قبيل سرطان سينه، تخمدان و رحم جلوگيري مي‌كند.مسعود كيمياگر در گفت‌و‌گو با ‌فارس افزود: سويا داراي پروتئين زياد، اسيدهاي آمينه ضروري، كلسيم، آهن و فيبر است. وي گفت: دانه سويا براي سلامت قلب، كاهش بيماري‌هاي قلب و عروق، سلامت استخوان‌ها، جلوگيري از سرطان، كاهش عوارض يائسگي مي‌تواند مفيد باشد و به عنوان يك ماده غذايي مفيد در رژيم غذايي هر فردي لازم است.

دانه سويا را جانشين پروتئين حيواني در رژيم غذايي مي‌دانند ولي از گوشت‌ها ويتامين B12، آهن و ‌روي دريافت مي‌شود كه از دانه سويا اين مواد دريافت نمي‌شود. دانه سويا موجب پايين آوردن كلسترول بد (LDL ) و كاهش تري گليسيريد خون و در نتيجه باعث كاهش بيماري‌هاي قلبي و عروقي مي‌شود.
كيمياگر افزود: دانه سويا داراي فيبر است كه مصرف آن موجب كاهش كلسترول و تري گليسيريدها مي‌شود. فيبر از سرطان روده بزرگ جلوگيري مي‌كند.به همين علت از دانه سويا براي پيشگيي از يبوست استفاده مي‌شود.
وي اضافه كرد: از سويا به جاي هورمون درماني و به طور كلي به جاي داروهاي مصنوعي استفاده مي‌شود. در كشورهايي كه دانه سويا بيشتر مصرف مي‌شود ابتلا به سرطان‌ها كمتر است.
وي گفت: دانه سويا به دليل داشتن آنتي اكسيدان براي سلامت قلب و عروق مفيد است.
كساني كه معده آن‌ها تحمل شير ندارد مي‌توانند از شير سويا استفاده كنند ولي كلسيم آن به اندازه شير نيست.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: 100 گرم دانه سويا حاوي 36 درصد پروتئين، 19درصد چربي و 16 گرم فيبر است. 100 گرم دانه سويا همچنين حاوي 240 ميلي‌گرم كلسيم، 370 ميلي گرم اسيد فوليك و 1730 ميلي‌گرم پتاسيم است.