۱۳۸۸ فروردین ۲۶, چهارشنبه

آنچه باید از کاشت مو بدانید



موي مصنوعي محصولي است كه در آسيا و چند كشور اروپايي در دسترس مي باشد. در اغلب كشورها اين روش تحريم شده است زيرا بايد به سوزن مخصوص روي سر كاشته شود. اين روش از طرف FDA مورد تائيد قرار نگرفته است. بدن بيشتر بيماران در عمل موي مصنوعي را بصورت يك جسم خارجي از بدن دفع مي كنند.
يكي از مشكلات و عوارض مهم كاشت اين نوع موها عفونتهاي بسيار گسترده و بدي است كه احتمال ايجاد دارد. در كاشت موي مصنوعي امكان رشد مو همراه با ساير موهايتان وجود ندارد و نبايد آنها را كوتاه كرد. در حاليكه در روش پيوند موي طبيعي چنين مشكلي وجود ندارد.در حال حاضر موهاي مصنوعي براي كاشت با مارك Biofiber در ايتاليا و Nido در ژاپن در دسترس است. در صورتيكه پوست سر نسبت به اين موها واكنش نشان دهد بايد آنها را در آورد.
در ابتدا دانستن تفاوت بين Transplant , implant اهميت دارد. Implant يعني جايگزيني و قراردادن فيبرهاي صناعي مو در حاليكه در transplant از موهاي طبيعي خود مريض كه معمولاً از ناحيه پشت سر وي برداشته مي شود استفاده مي گردد. موهاي مصنوعي دو نوعند.صناعي (مثل مونواكريليك، پلي اكريليك و پلي استر) و تارهاي طبيعي مثل موهاي انسان كه اعمالي روي آن انجام شده است. اين تارها توسط وسيله اي بنام implanter توسط گره زدن روي سر مستقر مي شوند. نكات مثبت اين روش آساني آن است. طوري كه مي توان در طول چند روز آن را آموخت. ديگر اينكه اين كار بدون خونريزي انجام مي شود و نتايج كار را ميتوان بلافاصله مشاهده كرد. در مقايسه با كاشت مو (Transplant) اين تارها توانايي رشد ندارند و لذا نمي توان آنها را كوتاه كرد.
مشكلات ناشي از موهاي مصنوعي:


اين تارها براي اولين بار در سال 1970 معرفي شدند و به علت مشكلات متعددي كه ايجاد مي كردند نظرات متفاوتي درباره آنها ابراز شد. از جمله اين عوارض مي توان عفونت، پس زدن توسط بدن و ريختن دوره اي تارها نام برد كه نياز به جايگزيني مكرر دارد. واكنشهاي متعدد آلرژيك كه منجر به درماتيت تماسي شديد، اثرات تحريكي، ترس از سرطان زايي، آلوپسي سيكاتريسيل، بيش تحريكي گرانولو ماكولر تشكيل كيست از عوارض ديگر اين روش مي باشد.


در سال 1983 اداره دارو و غذاي آمريكا (FDA) به علل زير استفاده از اين تارها را مردود دانست :


1- اين تارها باعث بروز بيماري يا صدمات ناشي از ناهماهنگي با بدن انسان ميشوند. همچنين اين روش به صورتي غير طبيعي انجام ميشود.


2- اين روش به شكلي فريب كارانه و غير واقعي معرفي شده است.


الف- اطلاعات نادرست در مورد تأثير اين روش.


ب- اطلاعات ناكافي در مورد خطرات ناشي از implant.


ج- استفاده از اين تارها هيچ نتيجه مثبتي براي بهداشت عمومي نداشته است.
با وجود اينكه FDA اين روش را تأئيد نكرده است ولي سازندگان اين فيبرها در حال تلاش براي بازسازي و بهينه سازي اين تارها بوده و محصولات خود را در اروپا و استراليا معرفي كرده اند. اين دو كمپاني عبارتند از Medicap (ايتاليا) كه از سال 1996 تارهاي مصنوعي مو را با نام Biofibre توليد مي كند و شركت ژاپني Nido كه از سال 1999 در كار ساختن موهاي مصنوعي است. در خواست Biofibre براي گرفتن مجوز FDA در حال حاضر در ليست انتظار است و كمپاني اظهار مي دارد كه خيلي از عيوب و اشكالات قبلي اين تارها رفع شده است.
البته در حال حاضر اطلاعات منتشر شده كمي در حمايت از ادعاي فوق وجود دارد. در مطالعه اي كه توسط اين كمپاني انجام شده است، 196 بيمار طي دو سال پيگيري شده اند و اين پيگيري دو ساله پيشرفتهاي رضايت بخشي را نشان داده است. عوارض ناخواسته در 02/1% بيماران ديده شده است. اين مطالعه نتيجه مي گيرد كه پيگيري دقيق همراه با كنترل مرتب پوست سر مشكلات احتمالي را به ميزان قابل قبولي رسانده و نتايج كلي رضايت بخش بوده است. هر چند اخيراً مقاله اي توسط همان نويسنده منتشر شده است كه ميزان شكست را 20% نشان ميدهد.
در حال حاضر استفاده از پيوند موهاي مصنوعي به كلي در هاله اي از ابهام قرار دارد. اين موضوع صحت دارد كه اخيراً پيشرفت هايي در اين زمينه حاصل شده است. ولي پژوهش هاي علمي اين مقوله را تائيد نمي كنند. در بعضي از بيماران كه ميزان طاسي آنها به حدي است كه نمي توان عمل كاشت موي طبيعي را انجام داد ممكن است اين گزينه، در صورت بررسي جوانب مختلف و با احتياط، تنها گزينه در دسترس باشد.
بطور كلي مي توان گفت :


1- پزشكان بايد به اين موضوع توجه داشته باشند كه اگرچه اين روش آسان است اما درمان استاندارد و رايجي در طاسي يا ريزش مو محسوب نمي شود.


2- پزشكان بايد به اين نكته واقف باشند كه مسئوليت تصميم گيري براي انجام اين روش درماني متوجه خود آنها و بايد نسبت به موارد قانوني انجام اين عمل آگاهي داشته باشند.


3- نبايد اين روش را نوعي جايگزيني براي كاشت موي طبيعي در بيماراني كه موي كافي براي پيوند ندارند، در نظر گرفت.


همچنين قبل از درمان با مينوكسيديل يا فيناسترايد نبايد از اين روش استفاده كرد.




سایت دکتر محمد علی نیلفروشزاده متخصص پوست و مو و زیبایی