۱۳۸۸ فروردین ۲۴, دوشنبه

مصرف قهوه خطر سکته مغزي را در زنان کاهش مي دهد


نتايج تازه ترين تحقيقات نشان مي دهد مصرف قهوه، احتمال خطر ابتلا به سکته هاي مغزي را در زنان کاهش مي دهد.

به گزارش سرويس علمي آريا، پژوهشگران دانشگاه هاروارد اعلام کردند نتايج تحقيقات تازه به روي هشتاد و سه هزار زن نشان مي دهد ، خطر ابتلا به سکته مغزي در زناني که در هفته پنج تا هفت فنجان قهوه مي نوشند، در مقايسه با زناني که تنها يک فنجان قهوه در ماه مي نوشند، حدود دوازده درصد کاهش مي يابد.

کارشناسان مي گويند به نظر نمي رسد اين مزيت ناشي از نوشيدن قهوه ، ربطي به کافئين داشته باشد زيرا نتايج مشابه در کاهش خطر ابتلا به سکته هاي مغزي، در کساني که چاي و ديگر نوشيدنيهاي حاوي کافئين مصرف مي کنند ، مشاهده نشده است. به گفته انها تصور مي رود پيامدهاي مثبت بهداشتي نوشيدن قهوه به ماده انتي اکسيدان در اين نوشيدني مربوط باشد که موجب کاهش التهاب و بهبود عملکرد عروق مي شود.

همچنين با در نظر گرفتن عواملي همچون استعمال دخانيات پژوهشگران تاکيد مي ورزند زنان سالمي که روزانه دو تا سه فنجان قهوه کافئين دار مي نوشند، بطور ميانگين نوزده درصد کمتر از ديگر زنان مبتلا به سکته مغزي مي شوند . نوشيدن چهار فنجان قهوه يا بيشتر در روز هم خطر سکته مغزي را تا بيست درصد کاهش مي دهد .

به گزارش خبرگزاري المان نتايج مطالعات نشان داده است اين تاثيرات مثبت نوشيدن قهوه ، تنها در افراد سالم بروز مي کند . به عبارت ديگر کساني که از عوارضي همچون بي خوابي ، اضطراب ، پرفشاري خون و نارسايي هاي عروقي رنج مي برند، بايد هوشيار باشند که مصرف قهوه ممکن است شرايط انان را وخيمتر کند.