امروزه براي پيشگيري از بيماريهاي قلبي عروقي و افزايش فشار خون مصرف كم نمك، توصيه شده است اما همان مقدار كم نيز بايد از نمكهاي يددار و تصفيه شده باشد تا هم يد مورد نياز بدن را تامين كند و هم از عوارض احتمالي ناشي از وجود ناخالصيها مبرا باشد.
در اينجا شايد اين سوال مطرح شود؛ آيا عوارض ناشي از ناخالصيهاي نمك براي مصرفكننده مضر است؟ به طور كلي نمك در طبيعت بندرت به صورت كاملا خالص يافت ميشود و همواره ناخالصيهايي مانند مواد نامحلول، گچ، املاح منيزيم و فلزات سنگين مانند سرب، جيوه و آرسنيك در آن يافت ميشود.
مشخصات نمك سالم و بهداشتي
بهترين نمك محصولي است كه داراي مشخصه تصفيه تبلور مجدد بوده و رنگ آن كاملا سفيد، دانهبندي آن كروي شكل، يددار و داراي مهر استاندارد، مجوز بهداشت و از كارخانجات معتبر باشد. اين نوع نمك فاقد هر گونه ناخالصي است.
توجه: نمك را در جاي خشك نگهداري نماييد چرا كه جاذب رطوبت است.به تاريخ توليد و انقضاء نمكهاي يددار توجه نماييد چرا كه با گذشت زمان از ميزان يد آن كاسته خواهد شد.
نمك را در مرحله آخر پخت به غذا اضافه نماييد تا يد آن محفوظ بماند. يد عنصري است كه در حفظ عملكرد غده تيروئيد و سلامت متابوليسم عمومي بدن بسيار ضروري است و كمبود مصرف آن سبب بروز بيماري گواتر ميشود.
|